DUO geeft voorlichting en opent tijdelijk serviceloket in Aruba


De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bezoekt geregeld het Caribisch deel van het Koninkrijk om voorlichting te geven aan toekomstige studenten en oud-studenten. Vorige week heeft DUO algemene voorlichting gegeven in Curaçao. Vanaf komende maandag doet DUO dit in Aruba.

Voorlichting voor oud- studenten

Oud-studenten die in 2020 moeten beginnen met het aflossen van hun studieschuld krijgen voorlichting, waarbij ze onder meer worden gewezen op het tijdig aanvragen van een draagkrachtmeting en de mogelijkheid om hun studieschuld in florins op een rekening van DUO bij de Caribbean Mercantile Bank N.V. terug te betalen. Ook wordt uitgelegd hoe van de digitale dienstverlening van Mijn DUO gebruik gemaakt kan (blijven) worden.

De voorlichtingsbijeenkomst is komende maandag, 11 november, van 7.00 pm-8.30 pm in het Auditorium van EPI.

De oud-studenten krijgen voor deze voorlichtingsavond een persoonlijke uitnodiging van DUO.

Voorlichting voor aankomende studenten en hun ouders

DUO zal volgende week dinsdag, 12 november,  een voorlichtingsbijeenkomst organiseren over studiefinanciering voor aankomende studenten en hun ouders die vanaf studiejaar 2020-2021 in Nederland willen gaan studeren.

Deze bijeenkomst vindt plaats van 7.00 pm – 8.30 pm in het Auditorium van EPI. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Serviceloket

 

Mochten (oud) studenten na de voorlichtingssessie nog vragen hebben, dan kunnen zij  van 12 tot en met 21 november terecht bij een tijdelijk serviceloket.

Het loket is gehuisvest bij Departemento di Enseñansa aan de  Frankrijkstraat 3 en zal op werkdagen geopend zijn van 9.00 am-11.00 am en 1.00 pm – 4.00 pm.

Andere Caribische eilanden

 

Naast Curaçao en Aruba zal DUO in de maand november ook Sint- Maarten, Saba en Sint-Eustatius bezoeken en in december Bonaire om voorlichting te geven.

 

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostiging van onderwijsinstellingen, het verstrekken van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten, het innen van studieschulden, en  het beheer en de uitwisseling van gegevens gekoppeld aan het onderwijsnummer.

Leave a Comment